Saga Aqua

Varför "Saga"?


Saga är en Norse gudinna som associeras ofta med, och håller sig till, vatten. Hon visas ofta i en bild där hon häller vatten tillsammans med Odin på Sökkvabekkr. Saga betyder att “se in i framtiden” och det tyckte vi passade för hur vi ser på våra recirkulerande system och tekniken kring det.

Saga

Namnet “Saga” kan ibland blandas ihop med det Isländska ordet som betyder “berätta” (som i “sagorna”), men namnet “Saga” och ordet “saga” på isländska betyder egentligen inte riktigt samma sak. Vi tycker ändå att även den isländska “berätta” passar vårt företag väl. Vi “ser in i framtiden” och “berättar om” det nya vattenbrukslandet, Sverige.Om Saga Aqua

Behovet av en tillverkare av landbaserad fiskodling anläggningar mellan 20-1000t var grunden till varför vi ville starta Saga Aqua. Efter att ha pratat med otaliga intresserade odlare över dem senaste åren insåg vi att de allra flesta var intresserade i så kallade “mindre” landbaserad fiskodlingar. Dock en tillverkare som kunde levererar dessa tillsammans med tekniskt support i ett nyckelfärdigt RAS paket fanns inte.


Vi ville uppfylla det glappet men ta det ett steg vidare och erbjuda möjligheten att även få hjälp med tillståndsansökningar och det tunga regelverket som finns kring vattenbruk. Vi ville dessutom kunna ge potentiella odlare chansen att köpa yngel från oss om hen vill. Allt för att underlätta så mycket som möjligt så att flera kan komma igång med sin verksamhet. Fler mindre landbaserad fiskodlingar i landet betyder en ökad självförsörjningsgrad och en robust livsmedelsproduktion där “alla ägg inte ligger i samma korg”.


Systemet är av högsta kvalitet

Vi ville bygga en produkt man kan verkligen lita på och bestämde oss därför att jobba med en av de bästa i branschen. Spranger Kunststoffe har byggt RAS anläggningar i över 25 år och Andreas Spranger var, för oss, en viktig varvning in i företaget. Designen är tysk men systemet byggt här i Östergötland.


Vi skapar robusta och pålitliga system så att din investering är trygg och för att säkerställa fiskens välfärd. Systemet är dessutom designat för att minska elförbruking, återanvända vattnet och att ta till vara på spillprodukterna.


Miljövänligt. Hållbart. Robust. Etiskt.

Saga guidar dig in i fiskodlingens framtid.

Gudinnan Saga häller vatten till Odin - varför heter RAS leverantör företaget Saga
Saga Aqua logga recirkulering vattendroppe